google-site-verification=D8EpWb4QSIfzEjsFob-PxKmHRwJZQ4wIbdC_6lCQ-ms
יעילות המיינדפולנס והקשר למצבים רגשיים
חרדה, פחד ודיכאון הינם תחושות אשר מלוות רבים מהאנשים ביומיום. תחושות אילו מובילות אותנו ממצב של עירנות בריאה העוזרת לנו לשרוד לפחד אשר יכול לגדול למימדים עצומים ולהשתלט על חלקים נרחבים מחיינו.
רגשותינו יכולים להיות מופעלים ממשהו מאד קטן, כגון: תחושה פיזית, מחשבה חולפת, מגע, זיכרון וכו'. בעשור האחרון התחלנו להבחין כי למעשה רגשות הם מבנים המורכבים מ: תערובת של מחשבות, רגשות שונים, תפיסות שמקובעות אצלנו, התניות וטריגרים, טראומות ועוד. דברים אילו מייצרים רגשות שונים, כל אחד בתחומו.
קצת על מיינדפולנס וויסות רגשי
מיינדפולנס היא גישה המבוססת על מקורות מהבודהיזם. שילוב מיינדפולנס בטיפול נפשי פותח לפני 40 שנה על ידי פרופסור ג'ון קבט-זין.שטען כי מיינדפולנס היא דרך מעולה להיות נוכח ברגע וליצור איזון בין גוף לנפש. תרגול בגישת מיינדפולנס מרחיבה את ההכרה והנוכחות של המטופל יחד עם קבלה עצמית ולא שיפוטית כלפי עצמו או הסביבה. תרגול עקבי במיינדפולנס עוזר לאדם למצא את המרכז שבתוכו, כלומר את המקום בו הוא יכול לשאת את קיומה של הסערות העוברות עליו במציאות, להיות עד לה, לצפות בה מהצד ולקבל אותה כפי שהיא.
גישת הקשיבות - מיינדפולנס מקבלת עם הזמן יותר ויותר תמיכה מצד הקהילה המדעית ואט אט מתבססת מחקרית על ידי גופים ממסדיים ומחקריים התומכים ביעילותה של השיטה.
קשיבות מאפשרת פיתוח של מגוון מיומנויות כגון: תקשורת בריאה עם הסביבה, וויסות רגשי, איזון בין רציול לרגשות, נטרול שיפוטיות מיותרת ובהירות מחשבתית לכאן ועכשיו. בשנים האחרונות הטיפול במיינפולנס הופך יותר ויותר נפוץ בעבודה עם מצבי מצוקה, פוסט טראומה, חרדה ודיכאון, ובמגוון מצבים נפשיים, גופניים ורפואיים.
שילוב גישת הקשיבות - מיינדפולנס בטיפול
אם נרצה לחבר גישות טיפולך שונות יחד עם טכניקת הקשיבות, נגלה כי התבוננות במצב רגשי טעון ללא שיפוטיות ועם אמפטיה, היא משימה הדורשת מיומנות ותרגול.
הקשיבות מהווה לעיתים קרובות נקודת מוצא לדיאלוג באמצעות מילים היוצאים בצורה נוחה יותר מהיומיום שאנו רגילים אליו. במהלך טיפול ובהזמנה לנשום עמוק, לעצום עיניים, או להעביר את תשומת הלב למקום מסויים בגוף, הוא לא תמיד זמין לנו, למרות שהדבר נשמע קל הוא דורש תרגול לאורך זמן.
הטיפול הינו תהליך קשה ומורכב ולכן הוא דורש גם רגיעה והרפיה אשר יביאו את המטופל למקום רגוע ונח יותר שבו יוכל לשאת את הדברים ולהטמיע אותם בהמשך הדרך. בכך נותן המיינדפולנס כלי היוצר רוגע ודינמיקה שלווה בין המטפל למטופל. המפגש בין פסיכותרפיה ומיינדפולנס יגרום למטופל אט אט ללמוד בהדרגה לסמוך על עצמו וללכת לאזורי הפחד שלו של ולשהות בו ללא רתיעה או מצוקה
הכנו עבורכם כמה טיפים לשילוב מיינפולנס בטיפול
לסיכום
תרגול עקבי של מיינדפולנס יתרום להבנה עמוקה ולמודעות מלאה של המנגנונים הפסיכולוגיים אשר מפעילים את הטריגרים לסבל שלנו. בנוסף, תרגול קשיבות יגרום אט אט ליישום את הדברים שתורמים להפסקתם של מה שגורם לנו למצוקה. מיינדפולנס ייראה לנו את הדרך לחיות מתוך חיבור לעצמנו ולעולם וייצור תחושה של גילוי ולמידה עמוקה של העצמי ושם הסביבה וייצור פתיחות ואמפתיה כלפי העולם.
--------------------------------------------------------------------------
לקביעת טיפול וייעוץ צרו קשר
אודליה חן – מטפלת cbt
טלפון: 054-4428514
מייל: odeliachen57@gmail.com